Изборник Затворити

Bacti + je novi član porodice

Potpisan je ugovor sa Slovačkom firmom Finecon o generalnom zastupanju njihovih proizvoda. Uvežena je prva količina njihovog proizvoda BACTI +. To je bio-enzimski preparat koji  služi za prečisćavnje septičkih jama i otklanjanje neprijatnih mirisa. Proizvod koji se godinama vrlo uspešno prodaje na celoj teritoriji EU, Velike Britanije, SAD…

Bacti + je jedinstven spoj prirodnih bakterija koje se koriste za biološki tretman u sistemima za prečišćavanje otpadnih voda – septičkim jamama i postrojenjima za tretman otpadnih voda, kanalizaciji, sifonima, toaletima, suvim toaletima, …  Proizvod sadrži moćne sojeve korisnih bakterija (milijarde specijalnih bakterija) koje preradjuju ugljene hidrate, materijale biljnog porekla, masti, ulja i proteine.
Bacti + je bezbedan za ljude, vodovodne instalacije i životnu sredinu. Naš proizvod menja otpadne čestice u vodi i ugljen-dioksid koji kao beyopasni napustaju sitem za tretman otpadnih voda
Princip delovanja:
U prirodi, sve materije životinjskog i biljnog porekla se razlažu i preradjuju u hranu za biljke uz pomoć enzima i bakterija. Bacti + koristi ovaj isti bio – enzimske princip razgradnje životinjskog, biljnog i čak nekog hemijskog otpada. U roku od sat posle doziranja bakterija u sistem za tretman otpadnih voda, naše korisne bakterije počinju da prave svoj put u otpadne vode razlaganjem organskog materijala. To je njihova prirodna hrana. One jedu otpad i šire se celim sistemom, u potpunosti ga čisteći.
Dobre i loše bakterijae koje su prisutne u sistemu za tretman otpadne vode se takmiče za izvor hrane. Budući da naše su bakterije nadmoćnije, loše bakterije se uskraćene za izvora hrane i bivaju potisnute. Voda na izlazu iz sistema je mnogo higijenski čistija.
Povremenim tretmanima održavanja ( jednom mesečno) sprečava se nagomilavanje novog organskog otpada i održava se populacija zdravih bakterija u sistemu!
Bacti + je savršen za efikasno i trajno uklanjanje:
– Neprijatnih mirisa, taloga na površinama , netretiranog mulja na dnu, kvara na sistemu .
 – Neprijatnih mirisa, nakupljanje izmeta u spoljnim i suvim toaletima.
 – Neprijatnih mirisa , začepljenja odvodnih kanala, sifona i cevi u kupatilu i kuhinji.
Glavne karakteristike proizvoda:
• Značajno povećanje efikasnosti prečišćavanja otpadne vode .
• Otklanjanje neprijatnih mirisa.
 • Povećanje vremenskog perioda između ispumpavanja (štedi novac).
 • Čišćenje i održavanje odvoda i odvodnih sistema (štedi novac).
 • Siguran početak rada sistema za tretman otpadne vode – novog ili posle usluga održavanja .
(Nema opasnosti od uvođenja loših bakterija preko mulja drugog porekla)
Višenamenski: Primena u stambenim i poslovnim objektima.
Doziranje:
Septičke jame i postrojenja za tretman otpadnih voda:
 Početna doza: 2 merice po m3 zapremine. Mesečna doza za održavanje: 1 merica (20g) po m3 zapremine sistema . Sipati u toalet i isprati! U slučaju problema (visoka / niska temperatura , … ) doze nedeljno.
Odvodi (kuhinja, kupatil, toalet ): 
Primeniti 0,2l rastvora jednom nedeljno. (Rastvor: 1 merica Bacti + u 0,2l mlake vode Ostaviti rastvor 20 minuta da se aktivira, promešati povremeno. Sipati u odvod .)
Spoljni i suvi toaleti: 
Primeniti 3L rastvora dva puta mesečno. (Rastvor: 1 merica od Bacti + u 3l mlake vode Ostavite da se aktivirate i sipati.)
Savet: 
Dezinficijensi i jaki deterdženti su otrovni za mikroorganizme, stoga primenjivati Bacti+ samo nakon određenog vremenskog perioda!
Sprečavanje stvaranja naslaga i neprijatnih mirisa u kanalizaciji i sifonima: redovno primenjivati rastvor za čišćenje. U slucaju potpunog začepljenja protoka, prvo koristite mehaničke metode uspostavljanje protoka i nakon toga redovno primenjivati Bacti+ rastvor za održavanje odvoda čistim. Pratiti preporuke o doziranju.
U održavanju domaćinstva čistim, hemikalije za čišćenje se koriste u izobilju, što ima neželjeni efekat da ubija korisne bakterije potrebne za tretman otpadne vode. Takođe visoke, niske temperature i neredovna upotreba sistema za tretman otpadne vode utiču na efikasnost bakterija. Ovo dovodi do nagomilavanja naslaga i kvara na sistemu za tretman otpadne vode i neizbežne pojave neprijatnog mirisa. Dodavanje Bacti+ ponovo uspostavlja dobar odnos radnih, dobrih bakterija i enzima čime se poništava efekat dezinfekcionih sredstava za domaćinstvo, uticaj temperature i nepravilnog korišćenja sistema za tretman otpadnih voda.
Odgovorno ponašanje prema zdravlju vaše porodice: 
Razlozi za promenu – sada!
Upotreba dezinfekcionih sredstava i drugih hemikalija u domaćinstvima postaje problem ne samo za životnu sredinu već za naše zdravlje. Zatvoreni prostor u stanu je zagađen hemijskim ostacima i život u takvom prostoru izaziva ozbiljne zdravstvene probleme . (Najmanje 5% malignih oboljenja kod dece i 30% slučajeva astme su povezani sa hemikalijama koje se koriste u domaćinstvima.)
Deca gube prirodnu otpornost na bolesti a sa druge strane loše bakterije postaju otporne na dezinfekciona sredstva i opasnije za ljude.
Dobar način da se promeni ovaj nezdravi trend je oslanjanje na bio- enzimske procese dokazane kroz vreme koje naša Priroda koristi milionima godina.
Mi smo stvorili „Finebio“ asortiman proizvoda koristeći snagu prirodnih bio – enzimskih procesa: „Finebio“ Bio čistač i „Finebio“ Eliminator mrlja i mirisa će poboljšati, na bezopasan način, tretman otpadnih voda i doprineti zdravom domaćinstvu – bez hemijskih ostataka i loših bakterija .
 • „Finebio“ Bio Cleaner: Bio-enzimski proizvod za čišćenje sanitarija – keramičkih pločica i podnih obloga, toaleta, tuševa, sifona, pisoara …
• „Finebio“ Stain + Odour ELIMINATOR: Bio-enzimski proizvod za uklanjanje neprijatnih mirisa i dubinsko čišćenje mekih poroznih površina – tekstila, tapaciranog nameštaja, tepiha, zavesa, cipela, prostora za životinje, kanti za smeće…
 • „Finebio“ BIO KOMPOST: Bio- enzimski proizvod za unapređenje i ubrzanje procesa kompostiranje biljnog otpada.
 • „Finebio“ BIO GL 200: Bio-enzimski proizvod za uklanjanje životinjskih i biljnih masti. Sprečava začepljenje odvoda i odvodne mreže, smanjuje pražnjenje hvatača masti, obezbeđuje kontrolu mirisa